lördag 12 januari 2013

Thaikyckling "snabblagad"


Lördagsmenyn bjuder på snabblagad thaikyckling med ris och sallad.
Till efterrätt serveras snabb "vansinnigt god" blåbärspaj med misslyckad vaniljsås.

Ingredienser. (kontrollera alltid innehållsförteckningen på produkterna)
1 grillad kyckling  (kontrollera att den är mjölk och glutenfri)                                     
salt
2,5 dl kokosmjölk creamy                               
2 dl rismjölk
1 tsk röd currypasta (mjölk och glutenfri)
sesamolja
chilisås (mjölk och glutenfri)
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpure (koncentrerad tomat)
2 msk riven ingefära
1 liten broccoli
1 röd paprika

Sätt på risvattnet och salta så har du riset klart när maten är klar.
Tag fram en kastrull på minst tre liter och häll i rismjölk och kokosmjölk samt strila i chilisås, tomatpure och sesamolja efter smak.
Lägg sedan till de pressade vitlöksklyftorna, ingefäran och currypastan. Koka upp och rör om och lägg i broccolibuketterna att koka lagom mjuka i såsen.
Tag sedan upp dem och dela dem i mindre bitar och lägg sedan tillbaks dem i grytan igen.
Tag bort allt vitt kött från kycklingen dela i småbitar och lägg i grytan
Hacka paprikan och lägg sen ner den också.
Låt allt få ett uppkok, rör om ordentligt och dra sen bort grytan från spisplattan.

Servera med ris och sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar