söndag 20 januari 2013

Mjölkfri Risgrynsgröt

Risgrynsgröt äter vi varje år på julafton samtidigt som vi skrapar massor av lotter. Det har blivit en tradition hemma hos oss.
Mjölkfri risgrynsgröt blir lika gott som vanlig mjölkgröt om man lagar den på rismjölk och krämig kokosmjölk.


Jag lagar den i grötkokare, det är bekvämt då man slipper vakta så att det inte bränner vid.
3 dl risgryn och 3 dl vatten kokas upp tills vattnet nästan har kokat bort. Lägg till 3 dl rismjölk och låt koka. Fyll på med 2 dl kokosmjölk när det börjar minska på vätskan i kastrullen.
Låt gröten koka mellan 45 minuter och 1 timme. Fyll på mjölk vartefter men se till att inte fylla på för mycket mjölk.
Till grötkokaren går det åt väldigt lite mjölk så man får räkna med ca 1/2 liter rismjölk och 2 dl kokosmjölk.
Har du en vanlig kastrull så får du räkna med att lägga i mer mjölk.
Salta lite strax innan gröten blir klar, rör om ordentligt och servera sedan med kanel och socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar