Mjölkfri risgrynsgröt blir lika gott som vanlig mjölkgröt om man lagar den på rismjölk och krämig kokosmjölk.
Jag lagar den i grötkokare, det är bekvämt då man slipper vakta så att det inte bränner vid.
3 dl risgryn och 3 dl vatten kokas upp tills vattnet nästan har kokat bort. Lägg till 3 dl rismjölk och låt koka. Fyll på med 2 dl kokosmjölk när det börjar minska på vätskan i kastrullen.
Låt gröten koka mellan 45 minuter och 1 timme. Fyll på mjölk vartefter men se till att inte fylla på för mycket mjölk.
Till grötkokaren går det åt väldigt lite mjölk så man får räkna med ca 1/2 liter rismjölk och 2 dl kokosmjölk.
Har du en vanlig kastrull så får du räkna med att lägga i mer mjölk.
Salta lite strax innan gröten blir klar, rör om ordentligt och servera sedan med kanel och socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar