tisdag 8 januari 2013

Soppa på köttfärs



I dag blev det köttfärssoppa med knäckebröd och kokta ägg.
Det finns ett antal hungriga karlar i denna familj och då går det åt mycket mat, så fram med 5-literskastrullen igen.

Ingredienser:
500 gram köttfärs
1,7 l vatten
selleri morötter
palsternacka kålrot
fänkål
väl mogna tomater
lök vitlök 
salt och peppar
grönsaksbuljong (mjölk och glutenfri)
tomatpure (koncentrerad tomat)
oregano 
Börja med att skala, hacka och grovriva grönsakerna och löken tills du har knappt 1 liter av alltihop, allt efter smak och tycke.

 Häll lite olivolja i kastrullen och lägg över alla grönsaker att fräsa en liten stund.



Häll på vattnet och lägg därefter i tomatpurè, tomaterna i små bitar,buljong och kryddor och koka upp alltihop.
Smula ner köttfärsen och låt allt koka ca 15 minuter.
Det här blir rätt så mycket mat och kan ätas i morgon också och är förstås godare då som alla soppor. 
Jag kokade ägg och plockade fram knäckebröd vilket drygar ut.
I morgon slipper jag laga middag och kan göra något annat. Det känns som en förkylning är på kommande, så det passar mig bra.
Om man vill så går det bra att spä på med lite vatten och och glutenfri pasta nästa dag, så får man lite variation på soppan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar