Maken och jag hjälptes åt att laga mat efter jobbet.
Kycklingen kokades redan i söndags för att underlätta tillagningen i dag.
Ingredienser:
Ris, salt, vitpeppar
kyckling, curry, örtsalt
kokosmjölk, majsenamjöl
gul lök, morot
ärter, majs
citron
Börja med att koka kycklingen i vatten som täcker tillsammans med en morot en lök, salt, några pepparkorn och en skalad gul lök.
Kycklingen kokas tills den är genomkokt, ca en timme, beroende på storlek.
Sila av buljongen att spara till såsen.
Stycka kycklingen från benen och skär köttet i småbitar.
Häll 4 dl av buljongen i en kastrull och lägg till 2 dl kokosmjölk. Lägg till curry efter smak.
Rör ihop 2 msk majsena med lite av buljongen och häll i såsen. Koka upp och krydda med örtsalt och pressa i några msk citron.
Smaka av och salta eller lägg till curry efter behov.
Lägg till örtsalt och koka upp samt häll på en blandning av 3 dl frysta ärter och majs.
Serveras med ris.
Troligtvis blir det en del kycklingbuljong kvar som man kan frysa ner och spara tills man behöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar