söndag 28 april 2013

Glutenfri tårtbotten

Snart blir det kalas här i huset då äldsta sonen fyller 24 år så jag har passat på att laga en tårtbotten som är mjölk och glutenfri såhär på söndagsmorgonen.



Jag började med att sätta ugnen på 175 grader och ta fram min form som är 23 cm i diameter och smörja den med mjölkfritt margarin och ströa med gluten och mjölkfritt ströbröd.

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
knappt 1 dl varmt vatten
1,5 msk pressad citron
3 dl jyttemjöl "mix"
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker så det blir vitt och luftigt.
Häll över citron och varmt vatten så det är nästan 1 dl tillsammans.
Blanda ihop mjölet med bakpulver och vaniljsocker och häll sedan över det i smeten och rör om försiktigt.Vill man ha mer citronsmak så är det bara att öka på citron och minska ner på vatten.
Häll över smeten i formen och lägg den på nedersta steget i ugnen och grädda 30 minuter. Lägg sedan ett bakplåtspapper över kakan och grädda ytterligare i 15 minuter.
Häll över kakan på att fat och ta försiktigt bort formen.
Jag brukar tvätta av formen ibland och torka den och sedan lägga över den igen så att kakan inte står och blir för torr.
Nu gäller det att hitta på en god fyllning också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar