torsdag 27 december 2012

Mormors banankaka

Receptet på banankakan har jag fått av min mamma som ofta bakade denna kaka när vi var små. Denna kaka kör man ihop på ett ögonblick i matberedaren, den är idealisk att baka om man har ont om tid. 50 Minuter i ugnen tar det förstås men under tiden hinner man ju göra ett och annat.




Ingredienser:

100 gram mjölkfritt margarin
3 dl socker
2 ägg
2 bananer
1 tsk vaniljsocker
4 dl finmix eller annat glutenfritt mjöl.
1 1/2 tsk bakpulver.

Kaksmeten går väldigt bra att köra i matberedare. Om smeten skär sig spelar ingen roll den blir okej när man kör ner mjölet.


Blanda margarinet och sockret pösigt för hand eller i matberedare.

Blanda sedan ner ett ägg i taget.
Mosa bananerna och rör ner eller bryt bara ner dem i matberedaren och kör på till de är helt mosade.
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll ner i smeten och rör om ordentligt.

Grädda kakan i en rund, smord och ströad form i 175 grader 40 minuter.

Jag tycker banankakan är godast när den är ljummen eller kylskåpskall och lite fuktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar