Ingredienser:
100 gram mjölkfritt margarin
3 dl socker
2 ägg
2 bananer
1 tsk vaniljsocker
4 dl finmix eller annat glutenfritt mjöl.
1 1/2 tsk bakpulver.
Kaksmeten går väldigt bra att köra i matberedare. Om smeten skär sig spelar ingen roll den blir okej när man kör ner mjölet.
Blanda margarinet och sockret pösigt för hand eller i matberedare.
Blanda sedan ner ett ägg i taget.
Mosa bananerna och rör ner eller bryt bara ner dem i matberedaren och kör på till de är helt mosade.
Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll ner i smeten och rör om ordentligt.
Grädda kakan i en rund, smord och ströad form i 175 grader 40 minuter.
Jag tycker banankakan är godast när den är ljummen eller kylskåpskall och lite fuktig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar